Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Vánoční balíčky už dostali Roman či Nazar z Lopatyna

"Děkujem, děkujem, děkujem!" Volaly děti z Lopatyna

Lopatyn - Příbuzní desetiletého Romana vánoční stromeček nemají. Rodina je chudá a žije v domku společně s cizími sousedy. Přesto má chlapec těsně před ukrajinskými Vánocemi velkou radost. Čeští dárci mu poslali velkou krabici plnou dárků. Nejvíc na chlapce udělá dojem fotbalový míč. Vánoční balíček mu předali pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc ve středu 3. ledna přímo doma. Je jedním z téměř 50 dětí, které v Lopatyně balíček dostaly...

Stovky koledníků olomoucké arcidiecéze přijaly biskupské požehnání

Olomouc – V olomoucké katedrále se v sobotu 30. ledna shromáždilo přes 400 koledníků z jednotlivých Charit celé arcidiecéze, aby na prahu nového roku, v němž Tříkrálová sbírka oslaví již osmnácté narozeniny, obdrželi biskupské požehnání. Příběh putování Tří králů za novorozeným děťátkem, Spasitelem světa, jehož příchod předpovídali již starodávní proroci, ožívá každoročně díky všem, kteří se tradičně v lednu vydávají do ulic šířit radostnou zvěst o narození Božího syna a prosit ve prospěch potřebných.

Tříkrálová sbírka 2018 klepe na dveře

Arcidiecéze olomoucká – Zprávu o narození Spasitele, radost i požehnání budou šířit v jednotlivých domácnostech Tři králové od 1. do 14. ledna. Lidé jim na oplátku přispějí do pokladničky ve prospěch potřebných. Skupinky koledníků s papírovými korunami vyšlou do terénu Charity Arcidiecéze olomoucké již podevatenácté. Lidé je poznají podle korunky a pláště, ponesou s sebou také pokladničku s logem Charity, která je zapečetěná a očíslovaná...

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Tříkráloví koledníci přijmou biskupské požehnání v katedrále sv. Václava

Olomouc – Už za dva týdny je budeme potkávat v ulicích našich vesnic a měst. Před tím však, než se vydají šířit poselství o narození Spasitele a koledovat ve prospěch potřebných, obdrží tříkráloví koledníci Arcidiecéze olomoucké biskupské požehnání. Slavnostní mše svatá se uskuteční v katedrále sv. Václava v sobotu 30. prosince v 10:00 hodin. Charita Olomouc přichystala pro tříkrálové dobrovolníky z blízka i z daleka bohatý doprovodný kulturní program.

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Balíčky dělají každý rok radost dětem z Lopatyna

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Na Svatém Kopečku vznikne nový domov pro nemocné a opuštěné

Olomouc, Svatý Kopeček - Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Domov bude sloužit chudým lidem, kteří jsou v důsledku špatného zdravotního stavu odkázáni na pomoc druhých. Provoz dvou propojených služeb, azylového domu a pečovatelské služby, zahájí středisko Samaritán v prostorách zařízení už od 1. února 2018.

Nakládání Kontejneru pro Haiti začíná. Pojedou v něm i čtyři tatrovky

Olomouc Čtyři tatrovky zaparkují mezi humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti, který Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) v těchto dnech vypravuje do Karibiku. Plastové hračky potěší malé děti ze severozápadní části země, kde ACHO už dlouhá léta pomáhá. Nakládání čtyřicetistopého kontejneru začne tento čtvrtek dopoledne v charitním skladu v olomoucké Holici. Sklolaminátové desky pro stavbu přístřeší, 28 šicích strojů, vybavení pro šicí dílnu, nářadí, oblečení, zdravotní a školní pomůcky či školní lavice a židle a sportovní potřeby pro děti doplují na Haiti během ledna 2018.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Srdce na talíři - kuchař Dalibor Navrátil s charitním týmem. Foto: Per Kulhánek

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

chci přispět