Je určen pro lidi v obtížné životní situaci (lidé bez domova, sociálně slabí, lidé postižení mimořádnou událostí). Cílem je poskytnout základní ošacení lidem, kteří nemají potřebné finanční prostředky.

Výdejní den je v úterý od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 15:00 (mimo letní prázdniny, státní svátky a dny, kdy je šatník výjimečně uzavřen). Výdej se řídí stanovenými pravidly.

Počet klientů a vydaných položek ze šatníku se každoročně zvyšuje. Největší počet vydaných položek připadá na lidi z azylového domu a lidi bez přístřeší. Menší podíl připadá na sociálně slabé rodiny a rodiny postiženy mimořádnou událostí.

Oblečení a další věci pochází od lidí, kteří nám jej zdarma přenechávají a chtějí tak pomoci potřebným. Oblečení přijímáme v úterý od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 15:00. Výjimečně a po domluvě i v jiný den.

Pokud chcete šatstvo věnovat nám, zvažte, zda-li, může ještě někomu posloužit. Dárce prosíme, aby nám darovali jen vyprané, čisté, nepoškozené a funkční oděvy (zapínání, knoflíky,…) naskládané v krabicích nebo pytlích. Obuv přijímáme pouze čistou a nepoškozenou. Pokud chcete věnovat i nábytek nebo elektrospotřebiče, je nutná domluva předem.

Potřebujeme zejména oděvy vhodné pro lidi bez přístřeší: rifle, trička, mikiny, bundy, spodní prádlo a botasky.

Přijímáme také: oblečení pro děti a miminka, kočárky, vybavení pro miminka, dětské hračky, nádobí, záclony, ložní prádlo, deky, spacáky.

Nepřijímáme: oděvy poškozené, kabáty, obleky, dámské kostýmy a oděvy staré a z méně praktických materiálů a střihů a věci, které pro nás představují další náklady na jejich likvidaci (staré knihy, videokazety, staré elektrospotřebiče, nefunkční věci, atd.)

Méně vhodné a nevyužité šatstvo se odváží k dalšímu zpracování a získané finanční prostředky za ně slouží k nákupu základního ošacení pro lidi bez přístřeší.

,,Děkujeme všem dárcům, kteří se rozhodli přispět do šatníku vhodným ošacením a dalšími potřebnými věcmi.“

Kontakt:

tel.: 582 344 524:  každý všední den od 7:30 – 15:00