Charitní šatník Charity Prostějov

Je určen pro lidi v obtížné životní situaci (lidé bez domova, sociálně slabí, lidé postižení mimořádnou událostí). Cílem je poskytnout základní ošacení lidem, kteří nemají potřebné finanční prostředky.

Výdejní den je v úterý od 9:00 do 12:00 (mimo letní prázdniny, státní svátky a dny, kdy je šatník výjimečně uzavřen). Výdej se řídí stanovenými pravidly.

Počet klientů a vydaných položek ze šatníku se každoročně zvyšuje. Největší počet vydaných položek připadá na lidi z azylového domu a lidi bez přístřeší. Menší podíl připadá na sociálně slabé rodiny a rodiny postiženy mimořádnou událostí.

Oblečení a další věci pochází od lidí, kteří nám jej zdarma přenechávají a chtějí tak pomoci potřebným. Oblečení přijímáme v úterý od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 15:00. Výjimečně a po domluvě na tel.: 582 344 524 i v jiný den.

Pokud chcete šatstvo věnovat nám, zvažte, zda-li, může ještě někomu posloužit. Dárce prosíme, aby nám darovali jen vyprané, čisté, nepoškozené a funkční oděvy (zapínání, knoflíky,…) a obuv, naskládané v krabicích nebo pytlích, ale ne volně pohozené ve dveřích Charity. Děkujeme.

Přijímáme pouze oděvy vhodné pro lidi bez přístřeší: rifle, tepláky, trička, mikiny, bundy, spodní prádlo a botasky.

Přijímáme také: ručníky, povlečení, deky, kapesníky, základní nádobí – talíře, hrnce, příbory a hrnečky.

Nepřijímáme:  ŽÁDNÉ DĚTSKÉ OBLEČENÍ, BOTY, VÝBAVU PRO MIMINKA, HRAČKY, KOČÁRKY, SEDAČKY. Oděvy poškozené, kabáty, obleky, dámské kostýmy a oděvy staré a z méně praktických materiálů a střihů a věci, které pro nás představují další náklady na jejich likvidaci (staré knihy, videokazety, staré elektrospotřebiče, nefunkční věci, atd.)

,,Děkujeme všem dárcům, kteří se rozhodli přispět do šatníku vhodným ošacením a dalšími potřebnými věcmi.“

Kontakt:

tel.: 582 344 524:  každý všední den od 7:30 – 15:00