virtuální prohlídka odlehčovací služby

Nafilmovali jsme pro Vás Domov Daliborka. V této části se můžete seznámit s přízemím našeho Domova. Klip není komentovaný. Komentáře k přízemí naleznete pod videem. Součástí odlehčovací služby jsou první tři byty, se kterými Vás kamera seznámí. Jestliže si nepřejete sledovat celé video, máte možnost sledovat pouze jednotlivé bytové jednotky, které jsou samostatně rozděleny.

Zahrada

Nejprve Vám ukážeme vnitřek areálu, tedy zahradu. Ta slouží k relaxování. Plánuje se zde její zkulturnění pro chráněný prostor našich uživatelů. Na kameře je také vlevo patrný balkón, jehož vstup je bezbariérově umožněn skrze jídelnu. Z balkónu je také možno sejít do zahrady. Pokud to počasí dovolí, je možné na této terase i sedět, svačit... Kamera také ukáže i výtah, který vede páteří celého domu. Je tedy možné do i ze zahrady vstupovat bezbariérově.

Prostory

Všechny místnosti jsou popsané, chodby jsou označené nouzovými východy a po stranách mají upevněna zábradlí. Domov Daliborka je řešen takovým způsobem, aby nebylo zapotřebí schodů. Po celém areálu je tedy možné se pohybovat bez větších obtíží na vozíku. Prahy, které byty mají, jsou jednak odnímatelné, ale také splňují normu pro bezbariérovost se svou výškou 1 cm. Jednotlivá patra mají jiné kachličky ve sprchových koutech. V přízemí mají barvu zelenou, v prvním patře kávovou a ve druhém patře modrou. Cílem prostor našeho Domova Daliborka je vytvořit domácí prostředí.

Návštěvy

Každý byt má svůj zvonek, takže návštěva se může ohlásit skrze zazvonění. Každý uživatel má jednak klíč od svého bytu, ale také čip, který funguje ode všech vnějších dveří. Návštěvy nejsou časově omezeny.

Byt č. 11 - odlehčovací služba

Byt č. 11 je rozdělen na dva pokoje. První, který navštívíme, je jednolůžkový pokoj. Součástí jeho vybavení je plně polohovatelná a výškově nastavovatelná postel s hrazdou, 2x 3 police, pohyblivý stolek pro snadné nastavení, telefon, LAN zásuvka pro připojení internetu k počítači a židle. Byt má společnou bezbariérově řešenou sprchu a WC, včetně plně nastavitelného zrcadla, oken pro snadné otevírání z vozíku.

Druhý pokoj je dvojlůžkový. Obsahuje plně polohovatelné a výškově nastavovatelné postele s hrazdami, 2x 3 police, pohyblivé stolky pro snadné nastavení, skříň, stůl, 2x židle, kuchyňskou linku, ledničku a plotýnku, LAN zásuvky pro připojení k internetu a telefon pro možnost volání.

Byt č. 12 - odlehčovací služba

Byt č. 12 je jednopokojový. Součástí jeho vybavení je plně polohovatelná a výškově nastavovatelná postel s hrazdou, 2x 3 police, pohyblivý stolek pro snadné nastavení, telefon, LAN zásuvka pro připojení internetu k počítači a židle. Byt má bezbariérově řešenou sprchu a WC, včetně plně nastavitelného zrcadla, oken pro snadné otevírání z vozíku.

Byt č. 13 - odlehčovací služba

Byt č. 13 je jednopokojový. Součástí jeho vybavení je plně polohovatelná a výškově nastavovatelná postel s hrazdou, 2x 3 police, pohyblivý stolek pro snadné nastavení, telefon, LAN zásuvka pro připojení internetu k počítači a židle. Byt má bezbariérově řešenou sprchu a WC, včetně plně nastavitelného zrcadla, oken pro snadné otevírání z vozíku. Do vybavení patří také kuchyňská linka, elektrické plotýnky a lednička.

Následující prostory jsou součástí sociální služby chráněného bydlení. Jejich popisy najdete v patřičné sekci.