oznámení a články Charity Prostějov

Charita otvírá dveře
19. dubna 2024 články a oznámení

Charita otvírá dveře

V rámci dne dobrovolnictví můžete zavítat na prostějovskou charitu.

4. října 2021 články a oznámení

Den Charity Prostějov „Již 30 let pomáháme…“

Dne 30. 8. 2021 oslavila Charita Prostějov již 30 let své obnovené činnosti v Prostějově a okolních obcích. Věříme, že nabízený program zpříjemnil všem zúčastněným odpoledne a doufáme, že tato akce pomohla Charitě Prostějov vstoupit do podvědomí našich občanů a rozšířit jejich znalost o tom, co vlastně Charita pro občany dělá.

Vyfoť se s „Třicítkou“!
14. července 2021 články a oznámení

Vyfoť se s „Třicítkou“!

Charita Prostějov letos slaví 30 let obnovení činnosti. K této příležitosti pro vás připravili tematickou soutěž!Zapojte se do soutěže, Vyfoť se s „Třicítkou“ o zajímavé ceny - YOGABOOK Lenovo, mobilní telefon a poukaz do květinářství Magnolie v hodnotě 1000 Kč!

13. července 2021 články a oznámení

Oslava 30 let Charity Prostějov

Oslavte s námi výročí 30 let pomáhání Charity Prostějov potřebným. Zveme Vás na bohatý program.

Charita Olomouc pořádá online konferenci k 100. výročí vzniku Charity na Moravě
18. května 2021 Charita Olomouc

Charita Olomouc pořádá online konferenci k 100. výročí vzniku Charity na Moravě

Charita Olomouc ve spolupráci s Cyrilometodějským institutem CMKA srdečně zve 26. května 2021 na on-line konferenci věnovanou tématu Počátky charitního díla na Moravě v první polovině 20. století. Konference se koná v rámci oslav 100. výročí vzniku Charity na Moravě, 30. výročí obnovy Charity Olomouc, 100. výročí nástupu A. C. Stojana na arcibiskupský stolec a 1100. výročí od smrti sv. Ludmily, patronky charitního díla.

28. prosince 2020 články a oznámení

Činnost Charity Prostějov v „době covidové“

Činnost Charity Prostějov byla v roce 2020 ovlivněna koronavirovou krizí. Vlivem protiepidemiologických opatření došlo k výraznému omezení poskytovaných služeb. První vlna COVID nás zasáhla v polovině března a trvala do konce dubna, druhá vlna od poloviny října a trvá prakticky dosud.

Poděkování otce arcibiskupa všem pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké
27. března 2020 Arcidiecézní charita Olomouc

Poděkování otce arcibiskupa všem pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké

Milí pracovníci Charit,
vím, že jste v této napjaté situaci na roztrhání, proto Vám nebudu psát dlouhý dopis, ale chci Vám stručně vyjádřit veliké a upřímné poděkování. Nemám moc informací o tom, jak se daří každému z Vás a jaké jsou podmínky zrovna u Vás, ale to, co vím, je dost pro to, abych Vás provázel svou modlitbou daleko více než běžně. I tak jsem denně posílal ráno a večer požehnání všem naši pracovníkům a mezi nimi jsem jmenoval pracovníky Charit, ale dnes máte spolu s nemocnými mimořádné místo v mých modlitbách.

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!
16. března 2020 Charita Česká republika

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!

Všichni se teď přesouváme jen mezi prací, domovem a obchody s jídlem. Další krok, který bychom měli společně udělat, je začít nosit roušku. Třeba tu ušitou doma. Nebo klidně šátek či šálu. Důležité je mít na veřejnosti zakrytý nos a ústa.

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner navštíví s Charitou Ukrajinu
10. července 2019 Arcidiecézní charita Olomouc

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner navštíví s Charitou Ukrajinu

Ukrajina – S povzbuzením a také pozdravy z České republiky vystoupí v sobotu 13. července olomoucký arcibiskup Jan Graubner na národní pouti v ukrajinské Zarvanici, kam jej pozvali ukrajinští biskupové. Pouť je letos věnovaná 30. výročí vystoupení ukrajinské řeckokatolické církve z ilegality a také modlitbě za mír na Ukrajině. Arcibiskup dále navštíví místa, kde už dlouhá léta pomáhají pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Jejich společná cesta potrvá od 11. do 17. července.

Vstupte do komiksu dobrých skutků, zvala Charita účastníky Velehradu
8. července 2019 Arcidiecézní charita Olomouc

Vstupte do komiksu dobrých skutků, zvala Charita účastníky Velehradu

Velehrad - V komiksu dobrých skutků se ocitli návštěvníci stanu Charity ve Dny lidí dobré vůle na Velehradě (4. a 5. července). Potkali tam figury Chariťáků v životní velikosti a mohli si pročíst bubliny se zajímavými příběhy, které jim vycházely přímo z úst. Popisovaly zážitky ze služby a také ze setkání s lidmi, kteří mají odvahu a sílu pomáhat druhým. Některé z těchto Chariťáků mohli lidé ve stanu potkat hned dvakrát, byli totiž přítomní i naživo… Další podivuhodný člověk posedával venku před stanem. Pána vytvořeného z petláhví postupně obalovali „kůží“ dvě výtvarnice, přičemž materiál čerpaly přímo od návštěvníků. Ti vykreslili na papír své dobré skutky.